Duurzaamheid als onderdeel van MVO

De transportsector maakt veel gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van vrachtwagens lijkt weinig duurzaam. Toch is de branche volop in ontwikkeling richting een duurzamere manier van werken.

Een goed begin begint bij jezelf

Het is een oude overheidsspreuk, die tegenwoordig ook van toepassing is op duurzaamheid en die Beijer Logistics zich goed in de oren heeft geknoopt. Bijvoorbeeld door het bedrijfspand in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bijna volledig energieneutraal te maken.

Dankzij zonnepanelen op de crossdock terminal, LED-verlichting in en om het pand en het gebruik van aardwarmte/koeling is geen gasgestookte installatie nodig en kunnen de elektrische heftrucks (en bedrijfsauto’s) geladen worden met de door de zon opgewekte energie.

Ook kunnen onze medewerkers aan hun zit-, sta- en fietsbureau werken en met hun fietsbewegingen in de toekomst energie opwekken om de servers c.q. service te laten draaien.

Transport verduurzamen: wat is er mogelijk?

Natuurlijk houden wij ook de verduurzamingsmogelijkheden op het gebied van transport nauwlettend in de gaten. Ontwikkelingen op het vlak van alternatieve brandstoffen zijn namelijk volop gaande. Zo zijn er reeds elektrisch aangedreven vrachtwagens, wordt onderzocht of waterstof als brandstof kan fungeren en draagt het zogenaamde platooning (zie ook ons vorige artikel) bij aan minder uitstoot.

Naast alternatieve brandstoffen zijn er nog andere mogelijkheden om het transport te verduurzamen. Het verhogen van de beladingsgraad en het efficiënter plannen van vrachtwagens is één van deze opties. Dankzij het groeperen van zendingen rijden vrachtwagens zo optimaal mogelijk naar bestemmingen in verschillende landen. Een andere mogelijkheid is om transporteurs nog beter te laten samenwerken. Door samen te werken kan het aantal lege kilometers rijden sterk verminderen.

Ook alternatieve vormen van transport worden continu bekeken, zoals intermodaal, via spoor, via watertransport of een combinatie van verschillende modaliteiten (ook wel multimodaal genoemd). Bij multimodaal transport geeft de verlader de expediteur / transporteur de volledige vrijheid over hoe een zending verstuurd wordt. De laaddatum en uiterlijke losdatum zijn bepaald. Op basis van deze informatie kan de transporteur de modaliteit kiezen die het beste geschikt is voor deze zending.

Hoe schadelijk is de uitstoot van een vrachtwagen?

Verschillende onderzoeken tonen overigens aan dat de uitstoot van brommers en snorfietsen per kilometer net zo schadelijk is als die van een diesel vrachtwagen. Een vrachtwagen vervoert voor talloze consumenten, terwijl de brommer slechts één persoon vervoert en veelal in binnensteden rijdt, waar veel mensen lopen en fietsen. De ontwikkeling richting elektrische brommers is dan ook geen verkeerde. Natuurlijk blijven vrachtwagens in groten getale op de snelwegen rijden, maar dankzij verschillende digitale samenwerkingen worden goederen zo optimaal mogelijk vervoerd.

Wat kunnen we doen om duurzamer te worden?

De opties zijn talrijk. Denk aan het lokaler selecteren van leveranciers of het aanhouden van meer voorraad in verband met minder transport(kosten). Uiteraard is voorraad houden ook kostbaar. De plastic afval berg verminderen is ook belangrijk, gezien de plastic soep in de oceanen.

We eindigen dan ook zoals we begonnen. Alle kleine beetjes helpen en een goed begin begint bij jezelf. Wijzen naar een ander (land) heeft geen zin, want de mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Het zijn slechts je eigen daden die je kunt beïnvloeden. Duurzaam ondernemen, dat doen we samen.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Comments for this post are closed.